Wat vindt een diëtist van R-Support Office? “Een duwtje in de rug”

in blog/fysieke-gezondheid juni 27, 2023

Zitten is het nieuwe roken, horen we steeds vaker. Dat is slecht nieuws voor mensen met een kantoorjob. Wie een hele dag achter een bureau stil zit, heeft het moeilijker om een gezonde levensstijl te onderhouden. Dat ondervinden we bij R-Support zelf ook. Om die reden besloten we R-Support Office te ontwikkelen: een shake die alle essentiële voedingsstoffen bevat. Het verhoogt je prestaties én zorgt voor meer bewustwording rond gezondheid op de werkvloer. 

Bij ProFitt kan je terecht voor voedingsadvies en lifestyle coaching. Erkende diëtisten loodsen je door het labyrint dat een gezonde levensstijl soms is. Willemijn Rammelt, diëtiste en lifestyle coach bij ProFitt, vertelt waarom zij vindt dat R-Support Office daarbij kan helpen.

Waarom is gezonde voeding op kantoor zo belangrijk?

Willemijn: “We werken veel. Dat zorgt – in de meeste gevallen – voor veel zitten en voor stress. Tegelijkertijd vinden mensen hun gezondheid alsmaar belangrijker. We letten op onze voeding en proberen regelmatig te sporten. Dat is geweldig. Helaas stoppen die goede gewoonten vaak aan de ingang van het kantoorgebouw: er is altijd wel een collega jarig die trakteert met gebak, en dat is moeilijk te weerstaan. Ook vallen pauzes weleens in het water door de vele mails en vergaderingen. Dan maar snel een boterhammetje achter de laptop… Spijtig, want voeding is net de basis van alles. Het bepaalt je ondernemingslust en hoe je je voelt. Dat heeft ook een impact op gezondheid buiten het werk. Door beter te eten, houd je namelijk meer energie over om bijvoorbeeld na het werk te sporten. Gezond eten resulteert dus in meer veerkracht en betere prestaties. Super dus dat werkgevers steeds meer oog hebben voor de gezondheid van werknemers.”

Wat dacht je toen je voor het eerst van R-Support Office hoorde?

Willemijn: “Ik was, in alle eerlijkheid, eerst een beetje sceptisch. Wat bevat deze shake precies? Als diëtist stap ik niet zomaar mee in iedere nieuwe ‘hype’. Ik ben in gesprek gegaan met de ontwikkelaars en heb hen kritisch bevraagd. Waarom voegen ze bepaalde vitamines toe, en anderen niet. En waarom deze hoeveelheid? Ze waren open en gaven me heldere antwoorden. Ik begrijp nu dat R-Support Office bedoeld is om medewerkers in een kantooromgeving meteen van de broodnodige dagelijkse dosis essentiële voedingsstoffen te voorzien. Het is een energieboost die ervoor zorgt dat je vitaal de dag kan starten.” 

“Ondertussen ben ik helemaal fan. Er is niets gelijkaardigs. Ik krijg regelmatig mensen op consultatie die de weg kwijt zijn. Ze komen met handen vol potjes vitaminen. ‘Wat moet ik nemen?’, vragen ze me. Nu kan ik deze mensen met een gerust hart doorverwijzen naar R-Support Daily.”

Wat is de grote meerwaarde van R-Support Office precies?

Willemijn: “Kijk, deze shake gaat je leven niet veranderen. Het is geen magisch drankje dat alle problemen van de baan veegt. Wat het wél doet, is je een zeer goede start geven. Daarnaast zorgt het voor meer bewustwording rond de impact van voeding op je gezondheid. Wie een shake drinkt, wordt zich meer bewust van wat hij of zij eet en drinkt. Dat is goed. De stap naar wat meer bewegen en gezonder eten in het algemeen, wordt dan kleiner. Het is een welkom duwtje in de rug dat de sprint naar gezondheid bevordert.” 

Leave a Reply

    × Whatsapp Helpdesk