Gezonde aardbei vanille smoothie

De komende tijd deelt Shakes on Wheels een paar gezonde smoothies waarin we de voedingssupplementen van Recover Health gebruiken. Sommige recepten zijn lekker simpel en andere worden wat complexer. Zo kan jij tijdens je herstel genieten van extra variatie in je Recover shakes. Heb je nog nooit een smoothie gemaakt? Maak je geen zorgen, wij helpen je stap voor stap.

Aardbeien met vanille

Zijn aardbeien en vanille goed te combineren? Jazeker! Met de zoete frisse smaak van de aardbeien en de volle vanillesmaak kan je een heerlijke combinatie maken. Deze combinatie komt vaak voor bij ijs en vla, maar het kan dus ook met smoothies. We beginnen deze eerste keer met een eenvoudig gezond smoothie recept waarin de smaken van vanille en aardbeien perfect samen komen.

Gebruik heerlijke verse aardbeien in het seizoen of aardbeien uit de diepvries daarbuiten. Het voordeel van bevroren aardbeien is dat je smoothie gelijk lekker koud is!

Vanille aardbei smoothie 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 250 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 150 gram aardbeien 
  • Halve banaan
  • 4 scheppen Recover Health
  • Halve limoen (optioneel maar wel lekker!)

Bereiding

Was de aardbeien onder de kraan en verwijder daarna de kroontjes. Gooi alle ingrediënten in een blender en pers (of knijp) als laatste een halve limoen erboven uit. Blend ongeveer 45 sec. of totdat je een gladde smoothie hebt. Is je smoothie nou te dik? Mix er wat water of extra sinaasappelsap bij. Wil jij de smoothie liever iets kouder serveren, dan kun je ijsklontjes toevoegen of bevroren fruit gebruiken. 

Hopelijk valt het in de smaak en helpt het bij jouw herstel.