Jouw herstel periode na een hernia operatie

Herstel periode operatie

Jouw herstel periode na een hernia operatie

De periode van jouw herstel na een hernia operatie is spannend. Dat begrijpen wij heel goed! een hernia operatie is niet niks. Je lichaam levert een topprestatie. Er gebeuren een hele hoop dingen tegelijkertijd. Er wordt bijvoorbeeld nieuw weefsel gemaakt voor de genezing van de wond. Op hetzelfde moment vecht jouw lichaam tegen indringers die ontstekingen of ziektes kunnen veroorzaken. Dat kost allemaal veel energie. Door voldoende en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen help je jouw lichaam. Goed eten is extreem belangrijk omdat dit het verlies aan spiermassa vermindert, het herstel bevordert en de kans op complicaties verkleint. Vitaminen, mineralen en proteïnen zijn de voedingsstoffen die de basis vormen voor de normale werking van jouw immuunsysteem. Ook zijn het de bouwstenen voor het nieuwe weefsel dat zo belangrijk is tijdens jouw herstel na een hernia operatie.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk rondom je herstel na een hernia operatie

Jouw lichaam heeft een specifieke behoefte aan voedingsstoffen voor- en tijdens je herstel na een hernia operatie. De voedingsstoffen dienen als bouwstenen voor jouw lichaam en dragen bij aan de normale werking van je immuunsysteem. Een paar belangrijke voorbeelden zijn:

  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Zink
  • Koper
  • Magnesium
  • Proteïnen
  • Omega 3
  • Glucosamine

Vitamine B

Vitamine B1, B6 en B12 zijn gunstig voor de geestelijke balans en de mentale performance. Lichamelijk hebben de B vitaminen invloed op energie, hart en zenuwstelsel. Vitamine B12 speelt daarnaast ook een rol in het celdelingsproces en vitamine B6 draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem.

Vitamine C

Bij een operatie wordt een incisie gemaakt. Tijdens de periode van je herstel na een hernia operatie zal deze wond moeten genezen. Op die plek wordt littekenweefsel gevormd. Hoe mooi het litteken geneest is mede afhankelijk van de gezondheid van jouw huid. Vitamine C is belangrijk voor de huid. Het draagt bij aan de vorming van collageen dat helpt om de huid (van binnenuit) te versterken.

Proteïnen

Rondom de periode van jouw herstel na een hernia operatie zul je minder actief zijn dan normaal. In sommige gevallen zul je zelfs bedrust nodig hebben. Dit heeft een grote invloed op je spieren. Je spiermassa neemt aanzienlijk af na zelfs een korte periode van minimale inspanning. Proteïnen dragen enerzijds bij aan de instandhouding van spieren. Anderzijds dragen ze bij tot de groei van spiermassa.

Zink

Zink is tijdens de periode van herstel na een hernia operatie op meerdere vlakken van toepassing. Bijvoorbeeld ter bescherming van gezonde cellen en weefsels. Zink draagt bij tot de instandhouding van een normale huid en het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Daarnaast heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem en levert het een bijdrage aan het behoud van cognitieve functies.

Recover shakes

Je lichaam levert een topprestatie tijdens een hernia operatie en gedurende de periode van herstel na een hernia operatie. Om je lichaam te helpen is het belangrijk om goed te eten en te blijven bewegen vóór- en na een hernia operatie. Goed eten is extreem belangrijk omdat dit het herstel bevordert, de kans op complicaties verkleint en de opnameduur in een kliniek kan verkorten. Goed eten betekent dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam gedurende het herstel na een hernia operatie het meeste nodig heeft. Als aanvulling op een gezond voedingspatroon kun je de Recover shakes gebruiken. Recover Prepare bevat mineralen, vitaminen en eiwitten als aanvulling op een normaal voedingspatroon die extra belangrijk zijn voordat je een hernia operatie ondergaat. Recover After Surgery bevat de mineralen, vitaminen en eiwitten die jouw lichaam nodig heeft in de periode van het herstel na een hernia operatie.

Heb jij vragen over de Recover shakes? Neem dan gerust contact met ons op, telefonisch of per mail. Wij helpen je graag!