Jouw herstel periode na een heupoperatie

Herstellen na een heupoperatie

Herstellen na een heup operatie

Een operatie kan een hele spannende gebeurtenis in je leven zijn. Ongeacht welke operatie dat is. Het herstel is misschien nog wel spannender. Vooral bij een heup operatie is een goed herstel belangrijk. Niet alleen voor de lichamelijke mogelijkheden, ook emoties en energie kunnen hierdoor worden beïnvloed. Het liefst wil je dat alle energie naar het herstellen van je wonden en spieren gaat. Een herstel met geen enkele complicatie is het ideale scenario. Je lichaam de kans geven om goed te herstellen kan daarin essentieel zijn.

De lengte van je herstel na een heup operatie

Ieder mens is anders. Dat maakt het lastig om een vaste periode aan te geven waar je rekening mee moet houden om te herstellen na je heup operatie. Gemiddeld duurt het herstel 3 tot 9 maanden.

De snelheid van je herstel hangt van een aantal zaken af. Hoe gezond je eet en drinkt, de staat van je spieren, je huidige gezondheid en je conditie zijn allemaal onderdelen die daarin een rol kunnen spelen. Ook kunnen er complicaties optreden tijdens je herstel. Tot slot heeft ieder mens een ander soort weefsel. Bij de een zal een wond sneller helen dan de ander. Het belangrijkste is om naar je lichaam te luisteren en een passend tempo aan te houden. Iets overhaasten of te lang stil te blijven staan zijn niet bevorderlijk.

Het herstel van je heup operatie bevorderen

Zoals eerder benoemd zijn er heel wat zaken die bij kunnen dragen aan een beter herstel. De operatie aan een heup is best wel ingrijpend waardoor bewegen een stuk lastiger wordt. Om het herstel te bevorderen zijn er een aantal tips:

  • Betrek een fysiotherapeut bij het proces. Een fysiotherapeut kan helpen bij het trainen en uitvoeren van bewegingen op de juiste manier. Zo worden spieren sterker, de conditie beter en pijn wellicht minder.
  • Zware belasting wordt afgeraden. Beweeg daarentegen wel voldoende. Pas op met hurken en bukken.
  • Zorg voor een goed en gezond eetpatroon. Door genoeg van elke voedingsstof te eten kan het herstel worden bevordert.
  • Ben niet bang om om hulp te vragen. Bel bij twijfel naar de dokter en vraag mensen in je omgeving om rekening te houden met je herstel waar mogelijk.

De supplementen van R-support

Een operatie kun je vergelijken met andere topprestaties van je lichaam en geest. Dat voelt misschien niet zo omdat je zelf niks doet. Toch heeft je lichaam veel energie nodig. Een gebalanceerd voedingsschema kan daarbij helpen. R-support Recover After Surgery is een supplement dat gedurende je herstel kan worden gebruikt. Hierin zitten proteïne, vitamine A, vitamine C, vitamine D, zink, koper en magnesium. Voedingsstoffen die zijn samengesteld met het oog op specifieke behoefte voor mensen na een operatie.

Wil je meer weten over de supplementen van R-support? Neem gerust contact met ons op.