Jouw herstel periode na een ooglidcorrectie

ooglidcorrectie herstel

Herstellen na een ooglidcorrectie

Stel je voor: je ondergaat binnenkort een ooglidcorrectie en bent benieuwd hoe de herstelperiode er na de operatie uitziet. Een arts zal je hier waarschijnlijk over adviseren en legt je uit dat je lichaam in deze periode een topprestatie gaat leveren. Bij een topprestatie hoort echter ook een top voorbereiding en als het op ons lichaam aankomt is dit zeker het geval! De herstelperiode na een operatie is altijd spannend. Ook de herstelperiode van een kleine ingreep als een ooglidcorrectie.

Je lichaam is in deze periode enerzijds bezig met het herstellen van het ooglid en anderzijds met het weren van indringers die ontstekingen kunnen veroorzaken of het immuunsysteem kunnen verzwakken. Een gezonde leefstijl en een gevarieerd dieet zijn extreem belangrijk wanneer er een operatie op de kalender staat. Beide zorgen er namelijk voor dat jouw lichaam in een goede vorm de operatiekamer in gaat, dat het verlies aan spiermassa beperkt blijft en dat de kans op complicaties kleiner wordt. Het binnenkrijgen van de juiste vitaminen, mineralen en proteïnen bevordert op deze manier het herstel.

Wanneer onderga je een ooglidcorrectie?

Naarmate je ouder wordt kan het voorkomen dat je oogleden door het slapper worden van de spieren zwaarder kunnen aanvoelen. Ze gaan als het ware hangen, wat zorgt voor een vermoeide blik. Tijdens een ooglidcorrectie wordt het overtollige vel boven of onder het oog weggehaald, worden de spieren ingekort en wordt eventueel aanwezig vet verwijderd.

Je oogleden krijgen tijdens een ooglidcorrectie een lift. Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen een onderooglidcorrectie (hevige wallen onder de ogen) en een bovenooglidcorrectie (ooglid dat over de wimpers/ogen gaat hangen).

Bereid je lichaam voor op de hersteltijd

Tijdens de herstelperiode van een ooglidcorrectie vraagt het lichaam om bepaalde voedingsstoffen die bijdragen aan het herstel van het ooglid. Het lichaam gebruikt deze mineralen, vitaminen en proteïnen om het immuunsysteem goed te laten werken, wat de kans op complicaties na de operatie verkleint. Daarnaast vormen deze voedingsstoffen de bouwstenen van het weefsel dat ervoor zorgt dat de wond die tijdens de bovenooglidcorrectie of onderooglidcorrectie ontstaan is weer netjes geneest.

Wil je goed voorbereid aan het herstel van de ooglidcorrectie beginnen? Dan is het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen een absolute must. Zo bereid je niet alleen je immuunsysteem voor op het “extra werk” dat er aan zit te komen, je zorgt er ook voor dat de juiste bouwstenen klaarliggen.

De herstelperiode na een ooglidcorrectie

Na een ooglidcorrectie kunnen je ogen er door zwellingen en bloeduitstortingen gehavend uitzien. Geen zorgen, dit trekt vaak binnen een à twee weken weg. Ook de hechtingen mogen er vaak al een week uit. De operatie wordt uiteraard onder verdoving uitgevoerd. Als gevolg hiervan kan het voorkomen dat de huid rond de oogleden enkele weken tot maanden licht gevoelloos is. Ook dit trekt na verloop van tijd weer weg.

Belangrijk om te weten is dat je de littekens die na het genezen van de wond ontstaan drie tot zes maanden niet mag blootstellen aan UV licht. Zorg dus voor een goede zonnebril of draag een pet of hoed die je ogen uit de zon houdt. De littekens kunnen in het begin nog aardig rood zijn. Naarmate het verder geneest, krijgen de littekens een kleur die dichter bij jouw huidskleur komt.

Meestal is de wond na enkele weken genezen. Ook zal de zwelling redelijk snel wegtrekken. Ben voorzichtig met inspannende activiteiten en wacht hier zeker twee à drie weken mee. Raadpleeg altijd je arts als je wilt weten wanneer je weer mag werken of sporten, óf als je benieuwd bent wat je kunt doen om het herstel te bevorderen. Samen kijken jullie naar jouw persoonlijke situatie, waarna er een advies op tafel komt dat past bij jou.

Welke voedingsstoffen heeft je lichaam nodig rondom het herstel na een ooglidcorrectie?

Gedurende het hele traject rondom een ooglidcorrectie vraagt het lichaam om bepaalde voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een goede werking van het immuunsysteem en vormen de bouwstenen voor de herstelperiode na de ooglidcorrectie. Enkele belangrijke voedingsstoffen die jouw lichaam in deze periode niet kan missen zijn:

  • Vitamine B
  • Vitamine C
  • Vitamine D
  • Zink
  • Koper
  • Magnesium
  • Proteïnen
  • Omega 3
  • Glucosamine

Vitamine B

Vitamine B1, B6 en B12 zijn gunstig voor de geestelijke balans en de mentale performance. Lichamelijk hebben de B vitaminen invloed op energie, hart en zenuwstelsel. Vitamine B12 speelt daarnaast ook een rol in het celdelingsproces en vitamine B6 draagt bij aan een normale werking van het immuunsysteem.

Vitamine C

Tijdens een ooglidcorrectie maakt de arts een incisie. De wond die hierdoor ontstaat moet tijdens de herstelperiode na een ooglidcorrectie genezen. Hoe mooi de wond en het littekenweefsel na de operatie genezen, hangt onder andere af van de gezondheid van de huid. Collageen helpt om de huid te versterken, Vitamine C draagt bij aan de vorming hiervan.

Proteïnen

Rondom de periode van jouw herstel na een ooglidcorrectie zul je minder actief zijn dan normaal. Hoewel bedrust niet direct nodig is, kun je zware inspanningen voorlopig beter vermijden en je lichaam de kans bieden om goed te herstellen. Deze periode van minimale inspanning kan een grote impact hebben op je spiermassa. Door voldoende proteïnen binnen te krijgen, zorg je er enerzijds voor dat jouw spiermassa in stand gehouden wordt. Anderzijds draagt het binnenkrijgen van proteïne bij aan de groei van spiermassa wanneer je weer langzaam begint met inspannende activiteiten.

Zink

Zink is tijdens de periode van herstel na een ooglidcorrectie op meerdere vlakken belangrijk. Allereerst beschermt het de gezonde cellen en het gezonde weefsel. Zo ondersteunt het bijvoorbeeld het herstellende vermogen van de huid en draagt het bij aan de instandhouding van een normale huid. Daarnaast heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem en draagt het bij aan het behoud van cognitieve functies.

Recover shakes

Je lichaam levert een topprestatie tijdens een ooglidcorrectie en gedurende de periode van herstel na een ooglidcorrectie. Om je lichaam te helpen is het belangrijk om goed te eten en te blijven bewegen vóór- en na een ooglidcorrectie. Goed eten is extreem belangrijk omdat dit het herstel bevordert, de kans op complicaties verkleint en de opnameduur in een kliniek kan verkorten. Goed eten betekent dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw lichaam gedurende het herstel na een ooglidcorrectie het meeste nodig heeft. Als aanvulling op een gezond voedingspatroon kun je de Recover shakes gebruiken. Recover Prepare bevat mineralen, vitaminen en eiwitten als aanvulling op een normaal voedingspatroon die extra belangrijk zijn voordat je een ooglidcorrectie ondergaat. Recover After Surgery bevat de mineralen, vitaminen en eiwitten die jouw lichaam nodig heeft in de periode van het herstel na een ooglidcorrectie.

Heb jij vragen over de Recover shakes? Neem dan gerust contact met ons op, telefonisch of per mail. Wij helpen je graag!