Michelle en Sven

We stimuleren onze ouders nu ook al om gezonder te leven

Gezondheid is het allerbelangrijkste. Punt. Daar valt en staat alles mee. Gevarieerd eten en voldoende bewegen is essentieel om goed in je vel te zitten. Toch slaagt niet iedereen daar in. Het leven is druk en ongezond eten o zo aanlokkelijk. Sven en Michelle, broer en zus, ervaren dat ook. De eerste is ondernemer, de tweede plastisch chirurg. Ze bundelden hun kennis en deden een beroep op een reeks experts. Zo vonden ze een manier om hun eigen gezondheid te versterken: R-Support. Ze scheppen niet graag op over de voedingssupplementen, maar vertellen voor de gelegenheid wel hun verhaal.

Hoe is R-Support ontstaan?

Michelle: “Negen jaar geleden ben ik bevallen van mijn zoon. Dat verliep niet zoals verwacht. Ik lag langdurig in het ziekenhuis, waar destijds het eten niet van de beste kwaliteit was. Toen is het zaadje geplant. Daarnaast ben ik ook werkzaam als plastisch chirurg. Iedere dag sta ik mensen te woord over hoe ze zich het best kunnen voorbereiden op een operatie.”

“Een operatie is als een marathon: je lijf ondergaat iets ingrijpend en moet nadien serieus herstellen. Maar aan een marathon begin je niet zonder voorbereiding. Voeding speelt daar een essentiële rol in. Samen met mijn man Jan, die als traumachirurg ook met deze vragen te maken kreeg, broeden wij op het idee: supplementen die patiënten fysiek klaarstomen voor een operatie en het herstel verbeteren.”

Sven: “Ongeveer zes jaar geleden kwamen Michelle en Jan aan mijn deur kloppen. Ik had al ervaring met het opstarten van een onderneming en ze wilden mijn mening over hun concept horen. “Doen!”, zei ik meteen, en dus zijn we aan de slag gegaan. Het bleek een succes. Heel wat patiënten voelen zich zoveel beter met de supplementen dat ze het dagelijks willen nemen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling van de R-Support Prepare & After Surgery – deze zijn echt ontwikkeld met het oog op een operatie en herstel, en dus ontwikkelden we ook een voedingssupplement voor dagelijks gebruik: R-Support Daily.”

Wat betekent gezondheid voor jullie?

Sven: “Gezondheid is de basis voor geluk. Het geeft je kracht en energie om van iedere dag het beste te maken. Het is dus erg belangrijk in mijn leven. Ik probeer regelmatig te sporten en gevarieerd te eten, maar eerlijk? Dat lukt me zeker niet altijd. Mijn job neemt veel tijd in beslag en ik heb twee kindjes. ‘s Middags een uitgebreide salade bereiden lukt me helaas zelden. Met R-Support Daily krijg ik gelukkig wel de nodige voedingsstoffen binnen.”

Michelle: “Daar sluit ik me bij aan. Ik probeer wekelijks te sporten zodat ik in vorm blijf, en daarnaast gezond te eten. Toch is dat met een drukke baan en kinderen niet vanzelfsprekend. Sinds ik weet dat ik eenimmuunziekte heb, is het allemaal nog een tikkeltje belangrijker geworden. R-Support Daily ontwikkelen was dus ook zoeken naar een oplossing voor mezelf. Je zou bijna kunnen zeggen dat het op basis van onze noden ontwikkeld is. (lacht) Ik vind het geruststellend dat we zo inderdaad dagelijks de nodige voedingsstoffen binnenkrijgen. Al maak ik mij geen illusies: supplementen zijn niet de heilige graal. Als je iedere dag een pak frieten eet, gaat het geen gezond persoon van je maken. Het is daarentegen wél een uitstekende basis om op verder te bouwen.”

Is R-Support dan een familiebedrijf?

Michelle: “Absoluut. Mijn partner is erin betrokken, maar ook Jan’s zus heeft meegeholpen. Zij is diëtiste en eigenaar van Profitt, een diëtetiek en lifestyle praktijk, en heeft haar expertise gedeeld voor het ontwikkelen van de supplementen – samen met nog een heleboel experts. Dat samenwerken met familie loopt gelukkig allemaal top.”

Sven: “We stimuleren onze ouders inmiddels ook om gezonder te zijn! (lacht) Dat is fijn, want dat is ten slotte het ultieme doel van R-Support: mensen stimuleren verantwoordelijkheid te nemen voor hun gezondheid. Want gezond zijn is vanzelfsprekend, totdat het niet meer zo is. Door de drukte van de dag vergeet men dat wel eens. Met R-Support proberen we mensen op een laagdrempelige manier te porren: hé, geef je lijf voldoende aandacht en liefde!