Helpt Recover After Surgery ook bij het herstel na corona?

Geschreven door Michelle Feijen – 31 maart 2021

Helpt Recover After Surgery ook bij het herstel na corona? Deze vraag krijgt ons team de afgelopen weken bijna elke dag. De besmettingen lopen op, er wordt minder geopereerd en de omvang stijgt van de groep die een covidinfectie heeft doorgemaakt. Corona kan een enorme aanslag zijn op je lichaam en veel patiënten willen er alles aan doen om hiervan optimaal te herstellen.  

Als je flink ziek bent geweest van corona, is het hoogstwaarschijnlijk dat je spiermassa en spierkracht zijn afgenomen. Je immuunsysteem heeft overuren gedraaid waardoor je weerstand laag is. Om je lichaam goed te laten herstellen na corona, zul je je immuunsysteem moeten verbeteren en je spiermassa laten toenemen.

Hoe zorg je ervoor dat de werking van het immuunsysteem en je spiermassa toenemen? Door middel van de juiste voeding en voldoende beweging!

Vitamine C, vitamine D en zink van belang zijn voor je immuunsysteem1,2,3,4. Extra proteïnen gecombineerd met krachtoefeningen zorgt ervoor dat je spiermassa kan toenemen. Meer spiermassa heeft ook weer een positief effect op je immuunsysteem.

Omdat slechts 15% van de Nederlanders eet volgens de richtlijn gezonde voeding en dus voldoende voedingsstoffen binnen krijgt, kan het zijn dat je (ongemerkt) een tekort hebt aan vitamine C, vitamine D, zink of proteïnen. Deze tekorten kun je aanvullen met supplementen. Bovendien kan je lichaam in zo’n herstelperiode wel wat extra voedingsstoffen gebruiken!

Recover After Surgery is een compleet supplement waarmee je je lichaam optimaal kan laten herstellen na een operatie of trauma. Het bevat extra proteïnen en een hoge concentratie vitamine C, vitamine D en zink, waardoor het je lichaam ook optimaal kan laten herstellen na corona.

Dus het antwoord is: Ja! Recover After Surgery helpt ook bij jouw herstel na een covidinfectie.

——————–

Vanwege de hoge doseringen in Recover After Surgery, willen we je adviseren dit supplement niet langer dan vier weken te gebruiken.

Bovendien is een voedingssupplement geen vervanging van gezonde voeding. We raden je aan om, naast de shake Recover After Surgery, gebruik te maken van het persoonlijke voedingsadvies van de diëtisten van ProFitt.

  1. MacKay, D. and A.L. Miller, Nutritional support for wound healing. Altern Med Rev, 2003. 8(4): p. 359-77.
  2. Carr, A.C. and S. Maggini, Vitamin C and Immune Function. Nutrients, 2017. 9(11). 
  3. Prietl, B., et al., Vitamin D and immune function. Nutrients, 2013. 5(7): p. 2502-2
  4. Zinc and immune function Dardenne. Eur J Clin Nutr 2002 Aug;56 Suppl 3:S20-3.