5 Voedingstips om sneller te herstellen van een operatie

Na een operatie, zoals een bypass operatie, is het belangrijk je energielevel te verhogen. De energie die ons lichaam nodig heeft, halen we uit onze voeding. Samen met voldoende slaap en beweging kun je zelf je energielevel verbeteren. Echter, we zijn vaak bang om aan te komen. Door deze angst hebben velen de neiging om te weinig voedsel tot zich te nemen. Het resultaat? Vermoeidheid en een sterke drang naar ongezonde voeding, bijvoorbeeld de wellicht bekende ‘behoefte aan zoet’ na het eten.

Door na je operatie, bijvoorbeeld een ooglid operatie, verspreid over de dag voldoende te eten, kun je zelf zorgen voor een goede revalidatie EN een gezond gewicht! Deze 5 makkelijke maar zeer belangrijke voedingstips gaan je helpen:

 1. Kies voor onbewerkte producten
  Dit zijn bijvoorbeeld volkorengranen en verse aardappels.
 2. Kies als tussendoortje voor gezonde basisvoeding
  Denk aan een gekookt ei, een handje noten, een stuk fruit of een volkorencracker.
 3. Varieer en krijg verschillende voedingsstoffen binnen
  Wissel vlees, vis en vegetarische producten met elkaar af, evenals verschillende soorten granen, fruit en groente.
 4. Drink minstens 1,5 liter water per dag
  Water, thee en wissel eventueel af met enkele koppen gefilterde koffie.
 5. Eet de juiste porties voor jouw lichaam
  Stem dit af op de behoefte van jouw lichaam. Ieder lichaam is anders en reageert anders op een bepaalde hoeveelheid voedsel: Waar het ene lichaam aankomt en energie krijgt, kan het andere lichaam juist afvallen en te weinig voedingsstoffen binnenkrijgen. Wij kunnen je helpen de juiste porties voor jouw lichaam te bepalen.

Houd je aan deze tips en je zult merken dat je energie binnen enkele dagen toeneemt!

Geschreven door Laura Hoogers, diëtiste bij ProFitt, gespecialiseerd in voeding rondom operaties.  

Naast een gezond eetpatroon, heb je na een operatie, zoals een meniscus operatie, een verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen. Recover After Surgery vult deze verhoogde behoefte aan en helpt je zo optimaal mogelijk te herstellen. Ontdek hier hoe Recover After Surgery jou kan helpen.

Wil je weten hoe je bovenstaande tips op een haalbare manier kunt toepassen na een operatie? Neem dan contact op met ProFitt voor persoonlijk voedingsadvies, vergoed via de zorgverzekeraar. Ontdek hier hoe ProFitt jou kan helpen.