Sneller en beter herstellen na je operatie – MOOI kliniek

Beter herstellen na je operatie

Geschreven door MOOI kliniek – 3 februari 2021

Het is de ambitie van de MOOI kliniek om mensen niet alleen van buiten mooier te maken maar ook van binnen. Zit je lekker in je vel en voel je je gezond? Dan straal je dit ook uit. Goed en gezond herstellen van een operatie hoort daar ook bij. Zowel voor als na je operatie kun je een aantal dingen doen om je herstel te bespoedigen. MOOI kliniek werkt daarom samen met Recover.

Samen hebben we de ambitie om mensen beter te laten herstellen na een operatie.

Door de pijlers voeding, beweging en mindset te optimaliseren, gaan patiënten fitter de operatie in en komen ze er ook beter uit. Hierdoor wordt het risico op complicaties zoals infecties en wondgenezingsproblemen verminderd. Dit heeft een direct effect op het zichtbare resultaat van de ingreep. Als je wond goed geneest, zal je litteken minder zichtbaar zijn.

Fitter en gezonder voor en na de operatie

Een van onze MOOI plastisch chirurgen zegt vaak tegen zijn patiënten: “Een operatie is als een marathon, daar kan je niet ongetraind aan beginnen.” Hij heeft helemaal gelijk: Een operatie is een aanslag op je conditie en je lijf. Gelukkig is het wetenschappelijk bewezen dat de aanslag op je conditie en je lijf een stuk kleiner is wanneer je “getraind” de operatie in gaat. Zo houd je energie over om goed te herstellen.

Extra voedingsstoffen

Rondom een operatie heeft je lichaam extra behoefte aan specifieke voedingsstoffen. Daarom heeft Recover met een team van experts twee wetenschappelijk onderbouwde shakes ontwikkeld. Deze shakes bevatten de extra voedingstoffen die je rondom een operatie nodig hebt.

voeding herstel operatie

Door samen te werken met Recover kunnen wij onze patiënten alle tools geven die nodig zijn om hen optimaal voor te bereiden op een ingreep. Zo kunnen ze advies inwinnen bij een diëtist over gezonde voeding rondom een operatie. Bovendien kunnen ze op de website terecht voor adviezen over het behoud van spiermassa en conditie en voor handvatten om de mindset te optimaliseren.

Onze patiënten hebben met Recover de mogelijkheid om hun lichaam voor de operatie gezonder te maken. Hierdoor verbeteren we niet alleen je lichaam aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant, want…

Schoonheid zit van binnen!

 

Over de auteur Drs. Michelle Feijen

‘Sinds 2016 ben ik werkzaam als plastisch chirurg. Plastische chirurgie is een heel creatief en bijzonder vak. Voor elk individueel probleem bedenken we de beste oplossing. Vaak reconstrueren of verbeteren we iets dat een ziekte of ongeval heeft weg genomen. We bouwen letterlijk “iets opnieuw op”. Dit leidt vaak tot een verbetering van de kwaliteit van leven van onze patiënten.’

Bekijk het oorspronkelijke artikel op de website van MOOI kliniek.